Returen 2

Extra!
Torsdag 24 augusti TITTA NER. Vi går ner till Byksberget där vi börjar ”Titta ner” med fokus på floran. Fortsätter till Lundbydiket och Grävlingholmen.  Medtag kikare (sjöfloran), fältflora, lupp och fika. Värd utan gul väst Karin Hendahl. Start kl 17 vid Örsta/Naturum. Håller på tills mörkret faller ca 19.30.

Returen 2
Innehåll: Det har gått ännu en vecka  och vi presenterar en ny Veckans fotograf lite längre ner på sidan. Månadens bild är utsedd. Det blir mycket fågel i septemberprogrammet. Med näsan i norr, väntar vi på vad som dyker upp över skogsranden. En del fåglar drar förbi på sin retur eller rastar vid sjöängen redan i augusti. Passa då på att plåta de där fågelbilderna som du sen vill visa upp i Månadens bild. Länsstyrelsen och Angarngruppen har samarbetat i våta jobb.
Första gången vid sjöängen?
När du väl har kommit fram med hjälp av HITTA på menyn, så kommer frågan. Var ska jag gå? Är du osäker på ”bästa rutten” vid sjöängen så finns Skådartips! Olika platser, olika upplevelser och olika årstider. Allt i ett, beskrivs på ett ställe. Du kan också följa med på en månadsrunda med värd i september.

Rycka örnbräken i Skesta hage en blöt dag gick bra med hjälp av kanelbullar och kaffe. Här är en liten del av Länsstyrelsen i fält, mellan skurarna.
Hur mycket som rycktes berättar Tryggve Engdahl om. >Θ<

 

 

Månadsrundan för augusti.
Skulle det bli regn eller inte ? Regn behövs och är bra – men inte just nu. Gunnar Hesse återger en deltagares dilemma.>Θ<

NYTT! Veckans fotograf NYTT!
Tommy Råshammar vill gärna visa sina bilder och presenterar sig som fotograf.>Θ<

Månadens bild.
För juli gällde det att få in en fjäril eller fler i kameran. Månadens bild är nu utvald. ”Skogsnätfjäril” av Tommy Råshammar. >Θ<         

 Augustifåglar
Vi fortsätter oförtrutet med nya fotografiska mål. Fåglar i alla former (kanske inte ägg) verkar engagera många fotografer. I augusti månad inriktar vi oss på sensommarens fåglar i sjöängen med omnejd. En del adulta har redan dragit. Men flera arters ungar avvaktar och lägger på hullet före avgången söderut. Vårens praktdräkter är i många fall avlagda och det kan vara svårare att arta en individ. Vad gäller? >Θ<

 +är det som behövs.

Bildupplevelser
Gör gärna rättvisa åt fotografernas fina bilder och se dem helst i dator eller läsplatta. Det går att klicka på bilderna så bildspel fyller hela rutan.


Att Angarnssjöängen är en bra plats för fågelskådning är känt. Många sätter märket på bilen eller kikaren. Ett sätt att känna gemenskap och skapa kontakter. Märket finns här >Θ<. Där finns också lite annat om Angarngruppen.


AKTUELLA AKTIVITETER

Torsdag 24 augusti TITTA NER. Vi går ner till Byksberget där vi börjar ”Titta ner” med fokus på floran. Fortsätter till Lundbydiket och Grävlingholmen.  Medtag kikare (sjöfloran), fältflora, lupp och fika. Värd utan gul väst Karin Hendahl. Start kl 17 vid Örsta/Naturum. Håller på tills mörkret faller ca 19.30.

Onsdag 6 september. MÅNADSRUNDA. Kan bli mång arter av alla slag. Samling vid Örsta 07.30. Värd Kenneth Olausson.

Lördag 23 september. Lilla SITTOGLO. Höstvarianten. Vi intar Byksbergsdungen och spanar norrut. Morgonpigg Stefan Paulin inväntar anstormning av skådare och fåglar från 06.00. Vid 12-tiden blir det dags att gå hem.

Lördag 30 september. STRÄCKRÄKNING. Stå på valfri hög plats och spana i fjärran efter till sydligare nejder återvändande sommargäster. Stefan Paulin samordnar platser, tider och rapportering.