Helan eller halvan?

NYTT – Svampar i ljus. Septembers fototävling är avgjord. Lite längre ner hittar du resultaten ⇓  (Publ. 2023-10-13)

Det är tätt
mellan aktiviteterna nu, så det blir ett nytt inlägg igen. Oktoberrundan rapporteras och några inslag från förra inlägget som inte fick ligga så länge kommer i repris.

Helan eller halvan?
Vårt nya koncept – gå runt hela sjön, eller bara en del. Värdarna håller kontakt med varandra ifall den ena gruppen ser något intressant. Här ⇒ gör Stefan och Kenneth upp vem som ska gå runt. Vi tror detta ska locka skådare som inte vill/kan vika hela dagen. Oktoberrundan blev lyckad med rekord och lite ovanligare arter.


HUR GÅR DET? I en serie om tre föreläsningar berättar tre experter om hur det går för fåglar, växter och insekter i Sverige. Föreläsningsserien startar den 21 november med ”Hur går det för fåglarna i Sverige?” Martin Green ⇒ från Lunds universitet som arbetar inom området berättar om vad som händer och vad som förväntas hända kring fåglarna i vårt land. Föreläsningarna fortsätter med växter och insekter i januari och februari. Vi återkommer med datum och föreläsare.


2024
ligger inte långt bort i tiden. Du kan redan nu planera in vårens Angarndagar i dina aktiviteter. Vårt program ligger under Hem i menyn.


Veckans fotograf
Ingen ny denna gång men det finns tolv presentationer att välja på.

 

NYTT – September månadens bild – svampar
Är det skärpan, ljuset eller perspektivet som blir utslagsgivande? Liten bild ger försmak på större.  ⊗

 

En oktoberdag i Angarn – Nytt månadstema.
Många av er gör redan fina berättelser med flera bilder och korta berättelser från era besök i reservatet. Den här månaden handlar det om att kombinera upp till högst sex (6) bilder och lite text från ditt besök, som gör att vi som ser och läser, känner att vi var med. Kombinera gärna miljöbilder och andra motiv, såväl smått som stort. Men du bestämmer själv och känner du att ditt besök bäst gestaltas i form av till exempel sex fåglar så väljer du det.


AKTUELLA AKTIVITETER 

Torsdag 12 oktober TITTA NER. Vi går ner till Byksberget där vi börjar ”Titta ner” med fokus på floran. Fortsätter till Lundbydiket och Grävlingholmen.  Kan bli ett annat upplägg. Medtag kikare (sjöfloran på avstånd), fältflora, lupp och fika. Gäna stövlar då vi vid den här tiden får klafsa ut i blötmarken. Värd utan gul väst Karin Hendahl. Start kl 15 vid Örsta/Naturum.

Lördag 21 oktober  (OBS. nytt datum.)En Naturvårdsdag med stege, hammare och spackelspade. Tårtspade går också bra att ta ut bomaterial med. Vi kollar om det var livat i holken under sommaren. Stefan Paulin har GPS-at 300 holkar och har koll. Samling 09.00 vid Örstastugan-förrådet