Tre årstider

Väddö-9965-JensJens i motljus Hannu Koho

Sommar, höst och lite vinterkänning. Det kan du läsa om i de senaste rapporterna. Årets kokooperation dras nu in med början på södra sidan. Ännu betas med frostnupna mular på den norra. Vi hoppas på att betet upptas också nästa år. Det låga gräset verkar gynna vissa fågelarter.

Matningen har dragit igång. Stefan och Björn har burit och rullat frön och automater till Midsommarbergets sydsluttning och Skesta hages snart avlövade dungar.

Karin berättar om månadens runda som blev en hel.

Väddöexkursionens utfall beskrivs av Gunnar.

Om hur det ska gå till vid artbestämning av fåglar och hur de ska rapporteras vid sjöängen, råder det kanske delade meningar om. Angarngruppen känner dock ett visst ansvar för, hur det ska gå till och har därför tagit framRekommendationerför att få ett säkrare underlag till Svalan och ge dem som inte är hemmastadda vid sjöängen bättre information.

På våra vandringar runt sjöängen märker vi ju att det också finns så mycket annat spännande än fåglar. Grodor, blommor och insekter är också intressanta att studera och känna till namnet på. På sidan Artbestämning-rapportering finns många länkar till hjälp.

Har DU synpunkter på hemsidan? Skriv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.