Aftonfalk vid sjöängen

Aftonfalk juv 1803

Ett extra inlägg pga ung aftonfalk nära Lundbydiket 7.9 runt 11-tiden. Christer Brostam plåtade. Den drog runt i området framåt 14-tiden. Fler bilder.

Nu kan du få läsa om skådarens kval en regnig onsdagsmorgon. Ut i regnet eller kvar i sängen. Septembers månadsrunda. Hur blev den?

För några räcker det inte med en skådaronsdag i månaden. Angarngruppens traditionella månadsrunda, som också välkomnar StOfare, kompletteras spontant av de som inte vill missa en fågel. Häng gärna på. Stefan Paulin är morgonpiggast och brukar veta var o när vi startar.

Många minns Svalan med saknad. Artportalen med sina många valmöjligheter kan vara svåröverskådlig. I Artportalen dras Angarnssjöängen med två stavningsversioner. Ett eller två ”s”. Två är det rätta och man kan behöva göra sökningar med ”s” och ”ss”. Läs under Kommande aktiviteter.

Har du missat tidigare uppdateringar av hemsidan, så finns de längre ner på denna sida.

KOMMANDE AKTIVITETER

Tisdagen 15 september Artportalen Mathiasgården Vallentuna.Kl 19:00. Bertil Johansson förklarar funktionen och svarar på frågor.

Lördag 19 alternativt 20 september. Beroende på väder. SittoGlo med Stof. Kl. 06:00.Lokal Hagby: Stefan Paulin. Lokal Midsommarberget Angarn: Ulric Ilveus.

Lördag 26 september. Sträckräkning. Kl. 06:00. Ta kontakt med Stefan Paulin för samordning om vilken sträcklokal du vill stå på.

Torsdag 1 oktober. ”Mina drömmars skog”. Föredrag av Ingemar Lind. Mathiasgården Vallentuna. Kl 19:00 Det handlar om mina hemmamarker. Den nordiska vildmarken. I denna ”Mina drömmars skog” känner jag varje träd, varje stubbe och det har t.o.m. blivit så att efter alla besök, djur och fåglar börjat betrakta mig som en naturlig del av skogen, alltså ingen fara. Förmodligen är det inbillning, men jag vill ändock gärna tro det. Jag är privilegierad som får spänna på mig skidorna och längs de osynliga, men ändå, så välkända stigarna, skida fram genom ett landskap där jag får uppleva, inte minst, skogens alla ljud. Ty just ljudupplevelsen är, denna gång, starkare än någonsin. Välkomna till ”Mina drömmars skog”. Som vanligt inleds kvällen med en stillbildsdel och i år handlar den, lämpligt nog, om  julkortsfågeln, domherren. Sommartid  just en skogsfågel men vintertid en trogen gäst vid våra fågelbord. Programtid ca en timme. Tänndalen januari 2015. Ingemar Lind.

Lördag den 3 oktober är det exkursion till Väddö. Samling vid Brottby parkeringen  kl. 06.00. Vi hoppas på ett bra sträckväder för sjöfågel och kanske några östliga tättingar. Värd Anders Barkengren. Anmälan senast 30/9 till Anders, 070 4851645 eller anders.barkengren@gmail.com

Onsdag 7 okt. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Höstens hela program hittar du under    Aktiviteter / Program 2015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.