Från det ena till det andra

Angarngruppen.se har flyttat! Men du finner oss på samma adress som vanligt. Vi hoppas på snabbare och säkrare tillgänglighet, lägre driftkostnader och lättare hantering. Vi har bara bytt webbhotell. Hittar du brustna länkar eller något konstigt? Ett mail till bjorn.n snabela ownit.nu kan lösa det. (2015-12-12).

Lite kul statistik över de senaste årens månadsrundor. Max- och mintal av noterade arter. Titta här. (2015-12-13)

Nu spanar vi framåt mot ett nytt spännande skådarår vid Angarnssjöängen. Vi fortsätter att vara lika aktiva nästa år, med ett genomarbetat program och ett gott samarbete med länsstyrelsen som förvaltar naturreservatet. Restaureringen av sjöängen pågår ständigt och nu ser vi fram mot att  större förbättringsplaner  ska genomföras, så att förutsättningarna för häckande sjöfågel ökar. Vi vill ha skrattmåsen och svarthakedoppingen tillbaka.

Årets sista månadsrunda har nu begåtts. Finns det några fåglar att se? Alla har  väl flyttat. Men det är nu man får ligga och ingenting är serverat. Träget letande, social samvaro med kunskapsutbyte. (Betyder snacka mycket fågel.) Fikastunder i vackert väder. Till slut får man ihop en artlista med några överraskningar och känner sig nöjd med dagens upplevelser. Björn Nordling har försökt beskriva hur det gick till på decemberrundan.

Hemsidan kommer att byta hotell. Det kan innebära något kortare åtkomstavbrott. Men adressen www.angarngruppen.se kommer att vara densamma.

Backatorp-4866Så här såg hemsidorna ut förr i tiden. Vill du veta mer om de olika hemmanen och gårdarna runt Angarnssjöängen så titta på Vallentuna, Angarn och Vada socken på den här länken > Socknar

 

 

KOMMANDE AKTIVITETER

Nästa vårs program kan du läsa om redan nu. Här är de aktuella.

Onsdag 6 januari. Månadsrunda. Samling vid Örsta 08.30. Värd Stefan Paulin.

Lördag 23 januari. Du vill väl ha örnkoll – Örnexkursion på slätten. Mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.