Vårfåglar i Angarn

Får det bli mer vatten i sjöängen? Över tiometersnivån! (Publ 2017-04-03)

En påbörjad tradition med våra vårföredrag på Kulturhuset i Vallentuna?

Årsmötet. Medlemmarna hade inget att anmärka på. Styrelsen sitter säkert ett år till. Vem fick Rallen i lådan? Mer om det i RALLEN som närmar sig utgivning i april.

Vad händer med Angarnssjöängen? Länsstyrelsen berättade på en medlemskväll. Läs mer i kommande RALLEN.

Fågelkalendern! Fenologi! Läs mer!

Vad kom efter strandpiparen? Se Årslista 2017 till vänster.

199 ger inget märke – men 200!  Angarn Klubb 200

Vi bygger upp en bildbank  med fåglar vid Angarnssjöängen. 261 arter är en utmaning. Har du en bra bild att lägga till? webred @ angarngruppen.se tar gärna emot.

Du vill väl inte missa när det kommer något nytt på hemsidan. Prenumererar du får du ett pling i mobilen eller mail på datorn. Andra gör det. MEN – gå in på hemsidan. Allt kommer inte med i mailet.

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 1 april. Samexkursion runt sjöängen med StOF. Den här exkursionen har varit tradition sedan länge. Det är alltid en extra njutning att komma ut i fågelmarkerna under den tidigaste våren. De första vårgästerna anländer nu och ger liv åt den hittills tysta naturen. Över fälten sjunger sånglärkorna och skogs- och ringduvor både rastar och sträcker förbi. Chansen är god att också kunna få se rastande snösparvar ute på fälten. Arter som brukar dyka upp just till månadsskiftet mars/april är bl.a. brun kärrhök, enkelbeckasin, skogssnäppa och sädesärla. Om isen har gått upp i sjön rastar nu även stora mängder änder, gäss och sothöns. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Onsdag 5 april. Månadsrunda. Aprilrundan hör till de mer spännande. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Lördag 8 april Vårfåglar i Angarn. Stefan Paulin visar bilder med ljud och berättar om vårfåglar vid Angarnssjöängen. 11.00. Kulturhuset, Vallentuna. Stora mötesrummet, 1 tr upp.

Upplev Vallentuna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.