Trädgårdsdag med fågelsång

[Du som öppnar inlägget som e-post. Klicka här så får du den senaste uppdaterigen.]


Uppskattat arrangemang. 

Arbetar man för Angarngruppen får man inte vara främmande för olika uppdrag. Vallentunas Trädgårdsdag ger oss möjlighet att visa upp oss, tillsammans med kommunen, Naturskyddsföreningen och några andra som kan ha anknytning till trädgårdsverksamhet. Varför en trädgårdsdag? Kommunen vill ha innevånarnas hjälp att återvinna alla de växter som under sommaren prytt delar av samhället. Växter av många slag har då samlats in till torget. På ett givet klockslag öppnas möjligheten att gratis förvärva en prunkande riddarsporre eller bladrik växt till den egna täppan. Konkurrensen är hård. Beväpnade med spadar och påsar tömmer man blompottorna på sitt vackra innehåll.

Johan Carselind kommun, Björn Nordling, Anders Dagsberg kommun och Stefan Paulin (rygg) 

 

 

 

 

Dahliorna var eftertraktade

Mitt i detta står Angarngruppen fast och öppna för att sprida kunskap om gruppen och sjöängen, ackompanjerade av den sjungande holken med trädgårdsfåglar. Nu var det ju blomsterförvärven som drog mest, men kontakten med kommunen och SNF kändes bra och möjligheten att få visa upp sig. Många känner ju till Angarnssjöängen, men det är ju det där med tiden. Man ska hinna med och så är ”man” ju inte så bra på fåglar, tycker flera. Så vi kan nog göra en insats. Foton Karin Hendahl

 

Stefan Paulin och fågelskådare på tillväxt

I regn och rusk slet en handfull tappra skådare i höstens ”Sitt-o-glo”. Stefan Paulin glodde och klockade in allteftersom arterna uppträdde. Obsplatsen är ju fast och artantalet därefter. Så hur blev det?

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 28 september Sträckräkning på olika lokaler. Är du intresserad av att skåda och räkna sträck? Anmäl till samordnare Stefan Paulin för tid och plats. kontakt @ angarngruppen.se

Onsdag 2 oktober MÅNADSRUNDA.  Samling vid Örsta 07.30. Värd Per Gullberg.

Torsdag 3 oktober Min vän fjällräven – Ingemar Lind.

19.00Mathiasgården, Vallentuna.

Årets film är en hyllning till den djurart jag beundrar mest av alla.

Läs hela texten på programsidan