Sista månadsrundan

Hans-Georg Wallentinus: ”Extremvatten!”

 

 

 

 

Årets sista månadsrunda är begången. Det blev en rekordrunda där talrika tallbitar bjöd på kryss. Klickar du ⇒ här så kan du läsa Gunnar Hesses utförliga rapport.  Sjöängen är fylld till bredden. Kortvarigt isbelagd utnyttjad som skridskobana.

 

 

angarngruppen.se börjar 2020 sitt åttonde år i det här formatet.

Nu är det dags att planera nästa skådarår och se vad vårt program 2020 har att bjuda på. Glöm inte medlemsavgiften. Oförändrat 100 kronor. 

Foto domherre HG Wallentinus, pegel Björn Nordling

Gunnar Hesse utmanar dig med månadsrundan på årets första dag 08.30 vid Örsta. Det blir tufft. Men många årskryss kan det bli.

Har du missat förra inlägget (som den här sidan kallas) så finner du det längst ner. Och glöm inte att prenumerera.

Snart kommer 

I VÄNTAN PÅ VINTERN. Ett litet bildspel av Roffe Andersson där man kan ana sjöängens forna storhetstid som sjö.

KOMMANDE AKTIVITETER Välkommen till skådaråret 2020

Onsdag 1 januari. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 08.30. Värd Gunnar Hesse.

Lördag 18 januari. ÖRNKOLLEN! En exkursion väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna.  Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric  @ ilveus.se  Foto Dan Henriksson