ÅRSMÖTET – BLAND ANNAT

Prenumerant! Klicka på rubriken så uppdateras inlägget

Nu ska vi äntligen träffas på ett fysiskt årsmöte. Med fika, föredrag och allmänt mingel. Årsmötesförhandlingarna kommer att bli roligare att följa, utan bildskärm. Men en stor bildskärm blir det ändå. Den vitryggiga hackspetten kommer att visas i storformat. Linda Pettersson från Naturskyddsföreningen ska berätta om det pågående vitryggsprojektet. Här får du en introduktion.

Som en förberedelse till årsmötesförhandlingarna har vi lagt upp en sida med dokument, möjliga att skriva ut. Vår vanlig möteslokal är inte tillgänglig så vi träffas på Bällstabergsskolan. Allt du behöver veta (nästan) finns här. Nu med alla dokument du behöver för insyn i föreningens verksamhet. (Publ. 2023-03-09)

Första dagen i mars var det dags för marsch nu nummer 209 runt sjöängen. I snö, is och barmark. Vår meste månadsvandringsbeskrivare Gunnar Hesse skildrar rundturen här.

 

Underlättande övergång leder torrskodd nöjd vandrare till andra sidan.

Månadens bild. Vill du vara med i en enkel ”fototävling” med Angarnssjöängen som utgångspunkt? Varje månad som är kvar i år (mars-december) kommer ha ett tema som månadens bild koras från. Temat för mars blir vårfåglar. Reglerna är enkla, bilden ska vara tagen i Angarnssjöängen i år under den månad temat avser och bilden ska på ett eller annat sätt spegla temat. Bilderna som ni vill ha med i ”tävlingen” publicerar ni löpande under mars månad på Angarngruppens facebooksida. Har ni inte Facebook går det bra att skicka in bilderna till någon av nedanstående e-postadresser. En person/tema kommer att få agera domare och ta ut de fem bästa bilderna och av dessa utse en vinnare. Dessa bilder är sen tänkta att publiceras både här på Angarngruppens webbplats och facebooksida. Vinnarbilden får automatiskt också en plats i en digital utställning om Angarnåret 2023. Vi återkommer om vilka teman som övriga månader kommer ha samt vilka som blir domare.

Vill du vara med och fota med oss?

Har du frågor eller vill ha annan information så maila roffe@rofma.se eller kenneth@komp.se Till någon av dessa adresser skickar du även dina tävlingsbidrag. Men obs att de måste skickas in inom den månad som temat avser. Välkomna!

Alla kameramodeller är tillåtna.

Svartfläckig blåvinge. Är det en viktig art? Läs mer om fjärilens komplicerade liv.

AKTUELLA  AKTIVITETER

Tisdag 21 mars Foto vårfåglar. Årets första gemensamma fototräff. För de som kan och vill fota vårfåglar i sjöängen. Vi ses någonstans på sträckan Byksberget – Grävlingholmen. Kom när ni kan och vill. Roffe och Kenneth finns där mellan 06.30-12.00.

Lördag 25 mars. SAMEXKURSION runt sjöängen med StOF. Exkursion med tradition. De första vårgästerna anländer. Hinner sånglärkor, skogs- och ringduvor fram i tid. Hur påverkar miljöförändringar ankomsttiderna. Rastande snösparvar kan bli dagens X. Dags för brun kärrhök, enkelbeckasin, skogssnäppa och sädesärla. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Måndag 27mars ÅRSMÖTE. 19.00. Mer om det  ovan ⇑