Sitt o Glo

Foto Roffe Andersson

Månadens Bild för maj månad  har nu utsetts. Vinnande bild och fem till, hittar du i vänsterspalten. Här en miniatyr som smakprov. (Publ. 2023-06-08)

Nästa inlägg kommer med rapporter från månadsrundan och nattsångarexkursionen.

Holkhäckare har fått ytterligare holkar att välja på. Runt 300 utspridda Nu också på nya lokaler runt sjöängen. Är bostadsbristen avhjälpt? Se var holkarna finns. Meny/Obsar/Fåglar/Angarns holkar(Publ. 2023-06-01)

Vi gör som våra beskådade fåglar – SVINGAR OSS UPPÅT! Våra olika aktiviteter lockar intresserade människor till en gemenskap i föreningslivet. Vi är en mogen förening. Efter arbetslivet finns nu tid att ta upp ungdomsintressena igen. En gång fältbiolog ofta åter som naturnjutare i någon form. De senaste fem årens aktiviteter har dragit till sig ökat antal medlemmar. Är vi på rätt väg? Vi hoppas att en mogen manlig dominans inte skrämmer bort kvinnor och yngre. Vi har breddat verksamheten från tyngdpunkt på fåglar till växter, insekter m.m. Den biologiska mångfalden och orsakssammanhangen. Fotografering har kommit starkt som en ny inriktning. Att dokumentera sina upplevelser och åter njuta av våren i höstmörkret, är något speciellt. Välkommen till Angarngruppen du också. (Publ. 2023-05-30)

BAND är ett larmsystem för att larma ut och att få larm på, intressanta arter i Vallentuna, så fler har möjlighet att få se dom. Här är länken till BAND. https://band.us/@vallentunalarm  Administratören släpper in när anmälan kommer. (Publ. 2023-05-20)

 

 

 

Att från en observationsplats inom en cirkel med Ø 20 m under ett antal timmar observera så många fågelarter som möjligt med öron och ögon tillsammans med andra skådare kan vara en tuff uppgift. Denna gång var vädret tillmötesgående utan regn och blåst med hygglig temperatur. Det blev rekord i antal arter. Stefan Paulin rapporterar hur det gick till och bifogar den långa observationslistan.

Observatörsligan 2023

Pollinatörsåkern vid vägen ner mot sjöängen. < Arkivbild. Vad händer? Läs här.

Har du missat förra inlägget så hittar du det nederst på sidan.

Många är aktiva på vår Facebookgrupp med fantastiska bilder från sjöängen. Hittar du i vänster spalt.

ARTPORTALEN. Dagens obs i sjöängen har nu fått en länk till ”ALLT” som föutom fåglar omfattar t.ex. däggdjur, insekter och växter. Länken finner du i vänster spalt.

Nattsångare i programmet, brukar ha olika destinationer beroende på var sångarna förväntas uppträda. Samåkning kan bli aktuellt.

Rallen 2 har kommit


AKTUELLA AKTIVITETER

Onsdag 7 juni. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Gunnar Hesse.

Fredag 9 juni – lördag 10 juni. NATTSÅNGARE. Ett nattligt äventyr med sång. Samling  vid Örsta P  21.30. Vi håller igång till det ljusnar och kanske lite till. Värd Ulric Ilveus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.