Sköna maj – välkommen …

OBS! Fågelskådningens dag söndagen den 5 maj är inställd på grund av förväntat dåligt väder.

Workshops i artkunskap vid Angarnssjöängen. 2024 genomförs fyra workshops med syftet att förmedla kunskap om artgrupper som är mindre kända för medlemmar inom Angarngruppen och andra naturintresserade.

Artgrupperna är kärlväxter, svampar, trollsländor och spindlar. Varje workshop genomförs med välkänd expert som handledare.

         

ANMÄLAN och mer info


Fågeltornskampen är nu genomförd. Från WWF-plattform bevakades Grävlingsholmens omgivningar i 8 timmar med optik och elektronik förstärkande syn och hörsel. Stefan Paulin rapporterar med artlista till bilder.

Majrundans skribent – Gunnar Hesse  – får utveckla rubriken. Studentsångarna har ju inte monopol på sång. Nu är det också sångfåglarnas tur. Att det var en helgdag som som sammanföll med  onsdagsrundan och dessutom ett angenämt väder för fåglar och fika underlättade vandringen runt sjöängen. Läs om vad man såg på majrundan Vattennivån har sjunkit något  till 9,72 m.ö.h så ingen bör ha fått blöta fötter.

Fågelsångskursen är avslutad i tid. Alla tre delarna finns samlade under Aktiviteter Kurser. Något för den som inte kom med på kursen.  Så nu bör vi vara några fler som kan tolka näbbljuden.

Spillkråka Foto Kenneth Olausson.

Det är tätt mellan aktiviteterna. Det gäller att hänga på så inte våren springer förbi.

Har du missat tidigare inlägg? Två ligger nederst på sidan.


AKTUELLA AKTIVITETER

5 maj söndag FÅGELSKÅDNINGENS DAG. Angarngruppen är ”Din värd i fågelvärlden”. Fråga  de gula västarna som rör sig mellan vindskydden vid Örsta och Lundbydammen 10.00-12.30 om fåglar och sjöängen. Värd: Gunnar Hesse


11 maj lördag SITTOGLO Bara lyssna och titta på Midsommarberget. Har du svårt för att gå upp tidigt på morgonen, men ändå är nattuggla? Då kan det passa dig. Kom och gå när du vill. Toppen bemannad 11 maj 00.00 – 12 maj 14.00. Värd Stefan Paulin. Det kan bli fler än 90 arter?

25 maj lördag. NATTLYS i Angarnssjöängens naturreservat 2024
För mer information se 20 april. Starttid och samlingsplats kommer att meddelas två till tre veckor föreSamordnare Ulric Ilveus ulric@ilveus.se