Högtid

DSC02265

Det är högtid nu. För fåglarna och för oss. För en fågelvän är det högtidligt att komma ut på morgonen och få njuta av all sång, liv och rörelse. Att se allt komma igång ännu ett år. Energiska skribenter försöker bekriva det vi ser och hör. Både för dig som var med, för att komma ihåg och för dig som inte kunde vara med, men vill veta vad som händer runt sjöängen.

Läs om Månadsrunda 1 maj där det behövdes två som skrev. Om Sitt o glo 9 maj en låång skådning från ett berg.

DSC03383

Korna har släppts ut. Men detta är en bild av förstamajskådare på Byksberget. Nu gäller stängda grindar och elstängsel. Hundar ska vara kopplade – alltid.

Närmast förestående är

En fågelexkursion vid Lindholmen. Lördag 18 maj. Vandring i de omväxlande fågelrika områdena kring Vasakullen, Storsjön och markerna öster om denna sjö. Samling vid Lindholmens järnvägsstation 07:30. Kjell Eriksson visar vägen och fåglarna.

Lördag den 25 maj genomförs en trollsländeexkursion till lämpliga habitat, som kan vara sjöängen eller någon pöl i skogen. Kikare med bra närsikt rekommenderas. Samling på parkeringen vid Skesta hage 09:00. Eric Rehnman visar och berättar.

Månadsrunda den 5 juni. Vi träffas vid Örsta 07:30. Dagens värd är Stefan Paulin.

Nattsångarexkursion fredagen den 7 juni till lördagen den 8 juni. Samling vid Örsta 21:30. Det kan bli vid sjöängen eller någon helt annanstans, där det finns aktiva nattsångare. Nattens värd Hans-Georg Wallentinus ser till att du får det bästa. Mer information kommer på denna plats några dagar före.

1

Ny karta över Angarnssjöängen med mycket information

Nya Artportalen lanseras i två steg

Prenumerera på denna sida!

Foto på sidan: Björn Nordling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.