Räkna i ett sträck eller sitta i ett sträck – med trasttillägg.

PROGRAMÄNDRING Lördag 2 maj. SittoGlo ändras preliminärt till söndag 3 maj 00.00 – 15.00. Detta pga heldygnssregn och nordlig vind. Preliminärt för att prognosen även för söndag verkar osäker. Blir det av står det HÄR! (Publ. 2015-04-29 Björn Nordling).

Ringtrast 1250 2 BrostamEn av två ringtrastar vid Klosterbacken 2015-04-25. Christer Brostam 

Gunnar har nu i rekordfart nedtecknat vår exkursion med SNF den 25 april. Två ringtrastar blev den dagens bästa obs!

Bli inte arg och irriterad när du inte finner det du letar efter. Kontakta istället Rolf Andersson eller Björn Nordling.

DSC04013På plats

Länsstyrelse, kommun, politiker och Angarngruppen i tätt samarbete om Lundbydammen. Ett utvecklingsområde i Lundbydikets förlängning som ska stimulera fågellivet och något förbättra vattenkvaliten. Mer om det när vi (styrelsen) vet mer.

Vårens sträckräkning har genomförts. Om hur svårt det är att tyda resultaten berättar Stefan om.

Göktyta är en fågel som behöver göktyteholkar. Bl.a. Klosterbacken ha nu fått ett antal nya. Så spana gärna och rapportera. Mer om detta i nästa Informationsblad.

Sitta i ett sträck på ett berg hela natten kan betraktas som avvikande företeelse av många. Vi som har gjort det flera gånger uppskattar upplevelsen av att se och höra naturen vakna. Mer om det nedan.

Att Artportalen vaknat till liv igen, innebär nya möjligheter att registrera sina obsar.

Nytt försök att locka till oss ortolansparv börjar den 1 maj och håller på månaden ut. Den här gången i Kusta. Läs om hela försöket under Aktiviteter i menyn.

Har du missat gamla exkursionsrapporter så finns de under Aktiviteter i menyn.

Hemsidan (www.angarngruppen.se) är den du läser just nu. Många tycker att det är dags att förnya den. Det kommer vi nu att göra.

KOMMANDE AKTIVITETER

Lördag 2 maj. SittoGlo. Uppesittarnatt på Midsommarberget 00.00 – 15.00. Se och hör sjöängens hela fågelliv från en plats. Kan det bli 90 arter eller fler? Kom och gå när du vill. Värd: Björn Nordling.

Onsdag 6 maj. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd: Björn Nordling.

Lördag 9 maj. Fågeltornskampen. Mer om det senare. Värd: Stefan Paulin.

Lördag 9 maj. Ullna strand.  StOF i samarbete med Angarngruppen. Leder gör Hans-Georg Wallentinus, Sonia Wallentinus och Hasse Nordin.

Lördag 9 maj. Fågelskådningens dag. Mer om det när det närmar sig.

 

Lördagen 16 maj Exkursion i Riddersholm Tryggve Engdahl kommer att guida oss i Ridderholms naturreservat som ligger på Rådmansö i närheten av Kapellskär. Ett naturreservat med chans till fina fågellobsar, men också en vacker roslagsnatur med en stor mängd blommor. Läs mer!.

 

Foto  Björn Nordling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.