Frost med färg

Oktoberrundan genomfördes snabbt och effektivt. Karin Hendahl tog denna bild av blommande raps och glödande höstlöv efter en lätt frostig natt. Såg vi några fåglar? Här är Karins version.

tegelrod-angstrollslanda-cKommer du ihåg sommarens trollsländor? Ulric Ilvéus återger sommarens trollsländeexkursion, med bilder av Jens Johansen.

Ny spång på gång över utloppet för säkrare överfart. Fräsningen på norra sidan är klar. Dämmet är täppt, för höjning av vattenståndet.


Christer Brostam fångade 17 av 32 skäggmesar på bild. Se större bild här.

Den ensamma grågåsen på ett ben, som på onsdagsrundan stod grindvakt, är märkt av Stockholms fågelrehabilitering i Svinninge.

KOMMANDE AKTIVITETER

Torsdag 6 oktober. Ingemar Lind med årets film ”Fjället i mitt hjärta”. Filmen är en hyllning till de hemmamarker han vistats i sedan början av 90-talet – Tänndalen. Årstidernas växlingar med flyttfåglar, fjällrävar och många andra djur är temat med ljud från naturen själv. Garanterat utan musik. Kvällen inleds med en stillbildsdel kallad ”Fågelmöten”. Ta tillfället i akt och möt denna skickliga och hängivna naturfilmare. Kaffe/te med dopp till självkostnadspris. I samarbete med SNF Vallentuna. Mathiasgården Vallentuna 19.00.

Lördag 8 oktober Måssten Singö. Populär tur som nu är fullbokad!

Onsdag 2 november. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Kjell Eriksson.

Lördag 5 november Naturvårdsdag. Samling 09:00 vid Örsta. Samordnare Björn Nordling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.