Snart vänder det

Nu har det vänt! Vintern har kommit! Nästa uppdatering sker när januarirapporten kommer. Kom ihåg medlemsavgiften. (Publ. 2017-01-04)

En bro till nästa år

Nytt på menyn under ”Obsar”. ”Inventeringar” – En hel sida om Våtmarksfågelfaunan vid Angarnssjöängen 1978-2016. Hur gör man inventeringar? Hur presenteras de och hur används de?  ”Observationer och statistik” innehåller det rubriken anger. (Publ. 2016-12-19)

Årets sista månadsrunda bekräftade att alla fåglar har dragit iväg. Men en runda med motion, frisk väderlek och ett brinnade intresse höll modet uppe. Björn Nordling berättar denna gång om decemberrundan. Snart vänder det och januaris månadsrunda kan komma att locka med tidiga hemvändare.

Hur många arter per månadsrunda?

Programmet 2017! Ta fram din kalender och planera nästa halvårs fågelskådning nu.

Förra vinterns Örnkoll blev lyckad och återkommer nu i januari.

Lundbydammen. Tillstånden klara, medel för 2017 ska beslutas. Mer under Restaureringsarbeten.

rallen-ho-sv-v-storNytt nummer av Rallen ute! Du kan välja digital version i färg att läsa direkt eller göra egen utskrift.. Eller vänta på posten och få en svartvit analog version.

 

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 4 januari. Månadsrunda. Samling vid Örsta 08.30. Värd Gunnar Hesse.

24012016-1w6a6514Lördag 28 januari. Örnkollen! En exkursionen väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna. Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric snabela ilveus.se (Foto Kungsörn Rydaslätten Dan Henriksson 2016-01-24)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.