Isläggning


Roffe Andersson

Vilsna gäss drar stundtals över sjöängen. Tunn is klirrar i strandkanterna. Enstaka sidensvansar svirrar förbi. En gräsand hörs från en öppen pöl. Vinterfåglarna tar över. Solrosorna börjar nu göra nytta. Högt vattenstånd med dåligt frånflöde. Höstens naturvårdsdag genomfördes i blandat väder sammanfattad av Björn Nordling.

Matningarna har startat med fyllda bingar.

Du har väl läst om novemberrundan. Gunnar Hesse skrev. Illustrerat av Kerstin Nordenadlers bilder kan du nu läsa om skådningens resultat.

Det fyrtionionde året övergår snart i det femtionde för Angarngruppen. Årets sista månadsrunda närmar sig.

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 6 december. Månadsrunda. Samling vid Örsta 08.30. Värd Björn Nordling.

En försmak på nästa års program. (Publ. 2017-12-06)

Onsdag 3 januari. Månadsrunda. Jubileumsåret inleds. Samling vid Örsta 08.30. Värd Gunnar Hesse.

Lördag 20 januari FÅGLAR INPÅ KNUTEN. Lär känna dina matgäster vid fågelbordet. Angarngruppen berättar om vilka fågelarter som kan uppträda och vad du bör bjuda dem på. Lokal stora sammanträdesrummet 1 tr, Kulturhuset Vallentuna. 11.00 – 12.00. Inte bara för medlemmar. Fri entré. Angarngruppen med stöd av Vallentuna Kultur.

Lördag 27 januari. ÖRNKOLLEN! En exkursion väster om Örsundsbro runt Landbergaslätten och Rydaslätten m.fl. Målart är övervintrade kungsörnar. Vi samlas 07.30 vid infartsparkeringen ca 100 m norr om Vallentuna station vid Korallens vårdcentral. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, då det ibland är svårt att parkera i målområdet, speciellt om det är mycket snö. Vi åker tillsammans till Hårbyparkeringen vid Hjälstaviken och möter vår lokala guide Dan Henriksson. Ta med varma kläder, då det ibland kan bli långa stunder av väntan på rovfåglarna. Föranmälan krävs ifall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen på grund av dåligt väder. Anmälan sker till Ulric Ilvéus på telefon 073-96 00 557 eller via mejl ulric snabela ilveus.se