Våren velar väldigt

Parkeringsproblem. Angarnssjöängen är ett populärt besöksmål, särskilt nu på våren. Parkeringen är tyvärr inte dimensionerad för alla bilar. Tänk på att inte parkera så jordbruksmaskiner och utryckningsfordon inte kommer fram. Finns det inte plats, så finns det alternativ vid Olhamra.

Vattenrallen nu överlämnad till Hans-Erik Wanntorp 

Busvädret i slutet av mars ställde ju till det för många av oss. Flera missade dessvärre föreningens årsmöte den 27 mars på grund av det myckna snöandet och därmed det förrädiska väglaget. Hans-Erik Wanntorp, årets mottagare av Angarngruppens vandringspris Vattenrallen, var en av dem, som tog det säkra före det osäkra och stannade hemma. I onsdags hade jag dock nöjet att reparera skadan och kunde överlämna fågeln i fråga till Hans-Erik hemma i hans bostad i Brottby.

Hans-Erik, som är en erkänd botaniker och entomolog samt medlem i vår förening, tilldelas priset i år ”för att genom ett synnerligen väl genomfört arbete med inventering av träsklevande och trädlevande skalbaggar signifikant ökat kunskapen om berörda skalbaggsfamiljers utbredning i naturreservatet Angarnssjöängen”.

Ett stort och hjärtligt tack och grattis till Hans-Erik! /Gunnar Hesse

Vilka har fått det tidigare?

MÅNADENS RUNDA för april är begången. Per Gullberg bestämde om fikapauser och annat viktigt. Gunnar Hesse, vår trogne månadsrundebeskrivares alster kan du avnjuta till Kenneth Olaussons foto

Månadens bild. Glöm inte att skicka in ditt bästa foto för månaden. Läs mer om det går till i tidigare inlägg.

Du missade väl inte förra inlägget om årsmötet?

Har du ideér om vår verksamhet? Skicka ett mail via kontakt @ angarngruppen.se

Nu börjar det hända mer i programmet. Välj det som passar eller alla aktiviter.

AKTUELLA AKTIVITETER

Onsdag 3 maj. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Kenneth Olausson.


Lördag 6 maj. FÅGELTORNSKAMPEN. I år skådar vi från både WWF-plattformen över Lundbydammen, Klosterbacken och Åstaåkrarna och från Fågeltornet över de centrala delarna av sjöängen. Vilken grupp kommer att se mest? Båda startar 05.00. och slutar 13.00. Värd på plattformen Stefan Paulin. Värd fågeltornet ej tillsatt än. Häng på! Kom, skåda och gå när du vill. Anmäl dig till Stefan.


Söndag 7 maj FÅGELSKÅDNINGENS DAG. Angarngruppen är ”Din värd i fågelvärlden”. Fråga  de gula västarna som rör sig mellan vindskydden vid Örsta och Lundbydammen 10.00 -12.30 om fåglar och sjöängen. Värd: Gunnar Hesse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.