Natt o dag

Prenumerant – klicka på rubriken och du får den senaste uppdateringen.♦

Vi har tyvärr ingen möjlighet att besvara frågor via Kontakter nederst på sidorna. Vänd dig till värden för aktiviteten eller kontakter@angarngruppen.se


Natt och dag står inte bara för sommarens lundkovall i gult och blått. Några nätter har vi lockat till oss nattflygande insekter vid så  kallat Nattlys eller så har vi lyssnat efter fladdermöss på Bioblitzen. Dagtid har vi studerat dagfjärilar, växter och andra insekter. Här kommer en del nytt och något från tidigare inlägg.

DAGFJÄRILAR, VÄXTER OCH ANDRA INSEKTER. Gunnar Hesse beskriver dagens upptäckter, varav en var särskilt anmärkningsvärd.

NATTLYS den sjätte i ordningen inbringade några rödlistade arter och många deltagare. Nyfikna kor fick veta sin plats. Lakanen ”lyste” och lockade många insekter. Ulric Ilveus artade och skrev.

 

 

 

Veckans fotograf  är nu Roffe Andersson –  nestorn i fotogruppen. En gråsiska fångad i ett ögonblick och vattens inspirerande former fastnar i minneskortet. Till Veckans Fotograf.

Feromoner som lockbete och hur man använder dem. Roland Olsson visar i text o foto

Månadens bild med trollsländor i någon form, förlängs två veckor in juli. Julis Månadens bild, är temat fjärilar. Kan en larv konkurrera med en imago, eller en avspänd puppa vilande i sin gördel. Objektet väljer du. Arrangörerna återkommer till ”Naturfotograferna”. Reglerna för Månadens bild.

Du kanske missade ”Det finns mycket att berätta”, en rubrik i förra inlägget. Om hur vi kommunicerar med medlemmarna.

Nu tar till och med Angarngruppen ledigt resten av juli  efter en aktiv försommar. Men i augusti är det dags igen. Vi kommer ändå att presentera fler Veckans Fotograf och Månadens Bild framöver.

 

Följ med till Angarngruppen.

Det finns alltid några godbitar att dela på.

 

AKTUELLA AKTIVITETER

Onsdag  2 augusti. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30 Värd Tryggve Engdahl.


Måndag 8 augusti RYCK EN BRÄKEN. Naturvårdsdag i Skesta hage tillsammans med delar av Länsstyrelsen. Örnbräken är en ”störig” växt som i mängder tränger undan andra växter som ingår i näringskedjan för många insekter. Betande djur vill inte ta dem i sin mun. Handskar rekommenderas. Förste ryckare är Tryggve Engdahl som står innanför grinden och tar emot klockan 09.00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.