Tur och retur Angarn

DSC01937

07:29 Skådare på väg. Foto: Björn Nordling

Returen står fåglarna för

Det stora draget har inte börjat än. Men små flockar av svalor drar pladdrande förbi, äter förstrött på vägen och flyttar en bit söderut. Lövsångaren sjunger upp sig i korta strofer. Björktrastar kraxar och rödhakar knäpper i buskarna. Det låter lite mer och det är lite oroligare i fågelvärlden. Det är dags! Det är nu skådaren vaknar till liv igen efter en lat ? sommar.

Turen står Angarngruppen för

Vi fortsätter idogt att bevaka fågellivet runt sjöängen. Turen som vi kallar exkursion, startar första onsdagen i varje månad, oftast 0730. De aktuella presenteras här på startsidan. Fler exkursioner – andra tider. Se hela programmet.

Styrelsen träffas under hösten för planering och uppföljning av gruppens arbete. Det gäller samarbete med länstyrelse och kommun,  nya exkursioner, uppföljning av sjöängens tillstånd och bevakning av sådant som kan påverka våra intressen. Vill du veta mer så finns kontaktformulär i menyn.

Inte allt, men det mesta om Angarngruppens arbete och bakgrund finns nu på hemsidan. Tack vare våra energiska och duktiga rapportörer, så finns det du behöver veta om sjöängens fågelliv dokumenterat här.

Var finns dom? Hur går man? Var ska man titta?

Det är inte alltid de visar upp sig – fåglarna. Här får du skådartips för en sjöängsrunda.

Nya arter

Innebär en nya artlista för Angarnsjöängen. Finns för utskrift under ”Om Angarn” och är märkt med 4:e reviderade upplagan 2013. Känns igen på det vita bandet längst ned på omslaget. Delas ut på månadsrundorna.

Rapporter

Kan vara roligare än det låter. Du får läsa om den exkursion du missade eller var med på, men ändå inte hann se allt. Under Publicerat nedan ”Följ med till Björn!”, kan du läsa sommarens rapporter under olika länkar.

DSC01940a - Kopia

07:40 Tältholmen. Foto: Björn Nordling

Aktuellt i höstens program

Närmast Onsdag 4 september. Månadsrunda. Örsta kl. 07.30. Värd: Stefan Paulin. Vi har funderingar kring ”Stå å skåda” eller ”Gå å skåda”. Det kan innebära att en grupp rör sig mer, går kanske runt sjöängen, medan en annan grupp ”hänger” på några få ställen under längre tid. Givetvis med varsin värd. (Någon måste ju bestämma om lunchtiden.) Annars är värdens roll att vara mer förberedd än vi andra, om var de bästa obsarna görs.

Exkursion till norduppländska Björn 28 september. Några få platser kan finnas kvar. Kontakta Andreas Viberg på andreas.h.viberg snabela gmail.com Mer om detta här.

Onsdag 2 oktober.  Månadsrunda. Örsta kl. 07.30. Värd: Gunnar Hesse.

Boka redan nu Ingmar Lind 3 oktober. Bilder och film. Läs Ingemars engagerade introduktion.

Vattenstånd uppdaterat fram till 15 augusti.

Du har väl sett bilderna på gästande vit stork och röd glada! Klicka.

Glöm inte att Angarngruppen finns på  fejjan

Prenumerera på den här sidan. Fungerar inte för alla. Hör av dig om det inte går.

väder Angarnvädret

Skådarkonkurrent

SONY DSC

Mink på kobryggan Foto: Jens

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.