Vintern rasat …

Inte bland fjällar än så länge. Men så mycket vinter blev det ju inte i våra trakter och det blir nu spännande att se hur våren utvecklar sig. Förra årets vår var kall och påverkade häckningsresultaten.

Med vårt vårprogram hoppas vi ge våra medlemmar och andra intresserade möjlighet till att uppleva vårens fågelliv tillsammans med kunniga och engagerande värdar. Föredrag, del i utställningen om Kroknäbbar på Vallentuna kulturhus, familjedag och exkursion till Riddersholm vid Kapellskär och våra ondagsrundor bör täcka in det mesta.

Trots dåligt med smältvatten har sjöängen samlat på sig en hyfsad vårvattennivå. Dämmet har varit stängt en tid. Vattenståndet kan följas här. Försöken med ortolansparvs etablering görs också i år. Länsstyrelsen har gjort omfattande arbeten enligt skötselplan. Städning pågår och marken ska återställas.

Samexkursion runt sjöängen med StOF. Blev det fler arter än deltagare? Hur var vädret? Björn Nordling berättar till Roffe Andersson bilder

KOMMANDE AKTIVITETER

Fotoutställningen Kroknäbbarnas tid fortsätter tom 8 maj på Kulturhuset i Vallentuna.

Onsdag 6 april. Månadsrunda. Samling vid Örsta 07.30. Värd Björn Nordling.

Del 2

Lördag 9 april. Kroknäbbar i krokarna. Föredrag. Stefan Paulin. Vallentuna kulturhus 11.00.

Var kan du se rovfåglar? Hur skiljer man profilerna åt? Är fjällvråken större än en ormvråk?

 

 

 

Lördag 16 april. Exkursion Riddersholm. Samling 05:30 vid infartsparkeringen ca 100 meter norr om Vallentuna station vid Vårdcentralen. Där lastar vi in oss i så få bilar som möjligt, det är ont om parkering vid målet Kappellskär där Tryggve Engdahl möter upp för att ta oss med runt markerna vid Riddersholm Rådmansö. Den16 maj 2015 gjorde vi för första gången denna exkursion då med 62 arter. Det blir en heldagstur tag med matsäck och för dagen lämpliga kläder och skor. Det är ingen begränsning i deltagarantalet men föranmälan behövs i fall vi med kort varsel behöver ställa in exkursionen. Anmälan till Roffe Andersson tel: 070-8863908 eller via mail roffe@rofma.se Varmt välkomna.

17 aprilSöndag 17 april Exkursion till Angarnssjöängen med ”Din värd i fågelvärlden”. Samling vid Örsta parkering 09.00. Annonseras också på Vallentuna kulturhus. Värd Björn Nordling.

Lördag 23 april. Sträckräkning. Samling o tid meddelas senare. Huvudräknare Stefan Paulin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.