Hög puls

I dagarna kommer det upp anvisningar hur man ska rida/gå i området kring Olhamra – Klosterbacken. Det har ju varit en del ”krockar” mellan hästar och gående. Dessutom blir det onödigt lerigt på vandringsstigen nu på våren. Förutom kartan Angarnssjoangens_naturreservat_Olhamra-stigar.pdf kommer det upp brickor om ridstig resp. ”ridning undanbedes”. Hoppas att det ska bli tydligare nu ! Med vänlig hälsning länsstyrelsen. (Publ. 2021-02-23)

 

 

Den är mycket nära nu. Kommer till helgen i färg. Svartvita lite senare.  (Publ. 2021-02-19)

⇒ ANGARNGRUPPENS ÅRSMÖTE ⇐

Måndagen den 12 april 2021 kl. 19:00. Virtuellt möte med Microsoft Teams. Hur det går till och dagordning hittar du här. (Publ. 2021-02-19)

Buskröjning kommer att ske i och omkring Lundbydammen under februari, på uppdrag av länsstyrelsen. Bland annat för att glädja skrattmås. (Publ. 2021-02-07)

Månadsrundans snödjup bidrog denna gång till dagens pulshöjare. Deltagarna fick uppleva ett svartvitt landskap, med badande simfåglar och utspisade mesar. Gunnar Hesse rapporterar från insnöad sjöäng.

AKTUELLA  AKTIVITETER

Onsdag 3 mars. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Stefan Paulin.

Fruset

Först fem frusna fågelräknare – sedan sju

Vinterfåglar inpå knuten och därmed dags för årets nationella fågelräkning. Någon knut finns knappast i omedelbar närhet av Angarngruppens matning i Skesta hage, men det hindrade oss absolut inte från att genomföra uppdraget där ändå. Vintern har nu kommit med besked med upp mot två decimeters snötäcke, strålande solsken och ner mot 20 minusgrader vid niotiden på söndagsmorgonen. Hela hagen var som en målning av Gustaf Fjæstad. Fem personer blev vi från början och efter ett tag tillstötte ytterligare två. Människorna blev därmed betydligt mer lätträknade än fåglarna, även om det inte blev någon stor tillströmning av de senare heller.

Efter nittio minuters skådande och räknande kunde vi konstatera, att gulsparven ”vann” med 13 individer, pilfinken kom tvåa med nio och bronsplatsen knep koltrasten med ”sju poäng”. Större hackspettar hade vi hela tre stycken samtidigt, både talgbollar och frön var oemotståndliga. Blåmes, talgoxe, grönfink, nötväcka och nötskrika kompletterade och medförde att nio arter kunde observeras och rapporteras. Ingen entita, inga lite ovanligare mesar och inte ens hagens för dagen enda skata behagade komma ner till det dukade bordet.

Gunnar Hesse. Text o bild


AKTUELLA  AKTIVITETER

Onsdag 3 februari. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.


TIPS!Inför det nya året

Än är det inte försent – Medlemsavgiften 2021
Inte medlem? KVACK – KOM MED – Du också!

GE ETT MEDLEMSKAP TILL NÅGON? Löses här! Vi delar med oss av våra kunskaper i alla sammanhang. Både i naturen och här på webbplatsen. Handkikare och bra kläder är det som behövs. Se i programmet vad som passar dig. Anmäl dig här!


Spara Artportalens adresser som genvägar.

Årslista 2021 Angarn
https://artportalen.se/List/Top/Species/Fåglar/2021/Kommun/Vallentuna/2077195/OrderByDate/desc

Observatörsligan 2021 Angarn
https://artportalen.se/List/Top/User/F%C3%A5glar/2021/Kommun/Vallentuna/2077195

Observatörsligan alla år Angarn
https://artportalen.se/List/Top/User/Fåglar/Total/Kommun/Vallentuna/2077195

 hanterar vi pandemin.

Webbplatsen gör sig bättre på läsplatta eller dator.