ÅRETS MÖTE

ÅRSMÖTET är genomfört. Nyval och omval. Läs om det i nästa RALLEN nr 3 som kommer inom kort. (Publ. 2020-09-02)

FANTASTISKT fina bilder på Angarngruppens Facebook från sjöängen, tagna av duktiga fotografer. Länk till vänster. (Publ. 2020-08-31).

ÅRSMÖTET är ju stommen i föreningens verksamhet. Det är här allting börjar och slutar. Mötet har blivit uppskjutet i avvaktan på hur vi ska förhålla oss till pandemin. Nu vet vi att rätt avstånd och handhygien gäller. Vi tror oss veta att vi inte blir lika många som vanligt, men har ändå dragit till med en större lokal, där vi får plats utan trängsel. Se nedan. Två styrelsemedlemmar kommer att sluta efter cirka 50 års aktiv medverkan. Två nya ska väljas in i styrelsen. Ekonomin ska godkännas. Vattenrall delas ut. Det blir tyvärr inget fika, för att undvika närkontakt. Men – du är välkommen att delta i årmötesförhandlingarna och lite avståndsmingel.

Även augusti hade en månadsrunda, nummer 178. Den här gången  beskrev Karin Hendahl en vandring bland växter och djur. Läs här.

Programmet för hösten ligger klart på Program 2020.

AKTUELLA AKTIVITETER

Tisdag 1 september. ÅRSMÖTE.Vi gör ett nytt försök att samlas till årsmötesförhandlingar. Nya styrelsemedlemmar? Valberedningen har förslag.  Blev det ett bra år? Vem får ”Årets vattenrall”? (Vi håller avstånd till varandra.) Inget fika eller föredrag i år. 19.00 – 20.00  Kulturhuset i Vallentuna. (Biblioteket) Kulturrummet 1 tr.

 

Onsdag 2 september. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.

Lördag 19 september SittOGlo i det mindre formatet i anslutning till Byksbergsdungen. Samling vid Örsta 06.00 (-12.00). Värd Stefan Paulin

Flygövningar

Så här gör man! Stenskvättan är en av många som förbereder höstflytten, medan hemmalaget tar det lugnt och väntar på kobussen. Roland Olsson foto.

Även augusti har en månadsrunda, nummer 178. Den här gången  beskriver Karin Hendahl en vandring bland växter och djur. Läs här.

Besökstrycket i sjöängen är fortfarande större än normalt. Många känner inte till, eller bryr sig inte om, vad som gäller i naturreservat. Man kan finna familjetält bredvid Midsommarberget, nygrävda gropar och stensättningar för eldning på flera platser, eller eldning direkt på berghällar. Ett slitage som är svårt att återställa. Se vad som gäller ⇒ Skydd & regelverk. Tälta får man bara göra på Tältholmen. Elda endast på iordningställda platser, aldrig på berg, som spricker. Ofta är det också allmänt eldningsförbud på sommaren.

Inlägg nr 251 sedan 2012.

Tornfalk spanar in                                                                            Roland Olsson foto

AKTUELLA AKTIVITETER

Tisdag 1 september. ÅRSMÖTE.Vi gör ett nytt försök att samlas till årsmötesförhandlingar. Nya styrelsemedlemmar? Valberedningen har förslag.  Blev det ett bra år? Vem får ”Årets vattenrall”? (Vi håller avstånd till varandra.) Inget fika eller föredrag i år. 19.00 – 20.00  Kulturhuset i Vallentuna. Kulturrummet 1 tr.

 

Onsdag 2 september. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.