30 grader och nattlys?

Lysande kapslar har landat i Skesta hage? Eller Nattlysvad är det? Angarngruppen är inte främmande för några nya naturliga upplevelser dygnet runt. Den här gången i samarbete med Stockholms Entomologiska förening. Ulric Ilvéus åkte hem sent på natten och skrev en lysande rapport.

Röd glada har glatt många med sin närvaro vid sjöängen. Men ”vårt” vatten är nu en bristvara. Ängen tar över sjön. Årets vattenrallar får då mycket att springa på. Ängsrall?

Den långa värmeperioden har gynnat fjärilslivet i Skesta hage. Gunnar Hesse och Hans-Georg Wallentinus har varit där tillsammans med många andra intresserade. Gunnar skrev. Sommerfugler heter det på danska och norska apropå att vi är en fågelförening med bredd.

                                                  Nattsuddare ⇒

OCH – inte månadsrundan att förglömma. Tryggve Engdahl knallade runt med ett flertal i släptåg. Ganska lång artlista och en trevlig berättelse.

ARTRALLYT kvartal 2. Nu har vi äntligen knåpat ihop ett resultat från artrallyts andra kvartal. Flest antal arter lyckades Andreas Viberg plocka fram, men även denna månad avgjorde ’kvartalets höjdare’ slutställningen. Och den tilldelades denna gång Linus Jonson för hans upptäckt av hela fem ägretthägrar. Så kvartalets slutsegrare blev alltså Linus. Grattis! Mer om detta. (Publ. 2018-07-22)

Jubileumsåret är nu halvvägs. Vi fortsätter oförtrutet med olika aktiviteter. Håll koll på angarngruppen.se. Det kan ju komma något extra.

KOMMANDE AKTIVITETER

Onsdag 1 augusti. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Gunnar Hesse.

Onsdag 5 september. MÅNADSRUNDA. Samling vid Örsta 07.30. Värd Karin Hendahl.

Lördag 22 september. SITTOGLO – höstversionen. Vi följer höststräcket från bästa obsplatsen vid Angarnssjöängen. Blåhake? Några vadare ska väl kunna ”hängas in” också? Speciellt för dig som inte är så rörlig längre. Men alla är lika välkomna. Sittunderlag och fika. Det finns bänkar. Byksberget är bemannat från kl. 05.30 (solen går upp 06.31) och vi slutar när sträcket har dött, ca kl. 12. Kom och gå när du vill! Värd Hans-Georg Wallentinus.